ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, ιδιοκτήτριας του κτιρίου του ξενοδοχείου CITY PLAZA HOTEL : Έλεγχος μιας παράνομης κατάληψης από γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, ιδιοκτήτριας του κτιρίου του ξενοδοχείου CITY PLAZA HOTEL. Θέμα: Έλεγχος μιας παράνομης κατάληψης από γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑ,

ιδιοκτήτριας του κτιρίου του ξενοδοχείου CITY PLAZA HOTEL.

Θέμα: Έλεγχος μιας παράνομης κατάληψης από γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές;

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2016

Συμπληρώνονται σήμερα δύο (2) μήνες από την βίαιη και παράνομη κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το ξενοδοχείο CITY PLAZA HOTEL. Η κατάληψη έγινε για την φιλοξενία προσφύγων. Εδώ και λίγες μέρες όμως έχει εμφανισθεί στο προσκήνιο μια γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές υπό την μορφή «κρατήσεως δωματίων» (σε αλμυρές τιμές) στο CITY PLAZA για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί. Είναι όμως τα πράγματα τόσο «απλά» όσο φαίνονται; Με ποιο τρόπο πέρασε άραγε η διαχείριση της παράνομης κατάληψης στην γερμανική ΜΚΟ; Πόσα χρήματα άραγε συγκεντρώνονται και πού πάνε πραγματικά; Μήπως χρειάζεται ευρύτερη δημοσιογραφική έρευνα;

Η ιστοσελίδα της γερμανικής ΜΚΟ:

Η γερμανική ΜΚΟ καλεί πολίτες να δώσουν χρήματα για τη στέγαση των προσφύγων στο CITY PLAZA. Με ελάχιστη καταβολή τα 15 ευρώ όπως θα δείτε πατώντας, στο παρακάτω λίνκ :  https://www.medico.de/spenden/?meddonationpages=step_one&stichwort=19632

Ποιος λαμβάνει αυτά τα χρήματα και ποιος τα διαχειρίζεται, αφού δεν πρόκειται για νόμιμη δομή φιλοξενίας και η ιδιοκτήτρια του χώρου καταγγέλλει τα γεγονότα;

 

Δείτε το βίντεο που προωθεί το υπό κατάληψη ξενοδοχείο ως «το καλύτερο της Ευρώπης»:

Συνέχεια του δελτίου τύπου της Αλίκης Παπαχελά :

Συμπληρώνονται λοιπόν σήμερα δύο (2) μήνες από την βίαιη και παράνομη κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το ξενοδοχείο CITY PLAZA HOTEL, του οποίου κτιρίου είμαι δια της εταιρείας μου η μοναδική ιδιοκτήτρια. Το κτίριο του ξενοδοχείου κτίσθηκε το 1974 και μέχρι το 2009 το νοίκιαζε η οικογένειά μου (παππούς, πατέρας, εγώ) στην εταιρεία της ίδιας οικογενείας επιχειρηματιών για την τουριστική-επιχειρηματική του εκμετάλλευση ως CITY PLAZA HOTEL. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν λίγα από τα ψέματα που κυκλοφορούν ευρέως και παρουσιάζουν την υπόθεση σαν μια δήθεν «ανθρωπιστική κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου που εγκαταλείφθηκε από την ιδιοκτήτρια του, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τους εργαζόμενους και καταλήφθηκε για έναν ιερό σκοπό: την αφιλοκερδή εγκατάσταση προσφύγων»:

1./ Δεν χρωστώ τίποτε σε κανέναν εργαζόμενο, αφού ουδέποτε το ξενοδοχείο λειτούργησε από την οικογένειά μου ως τουριστική επιχείρηση. Αν κάποιος χρωστάει σε εργαζόμενους, αυτός είναι ο επιχειρηματίας που λειτουργούσε τουριστικά-επιχειρηματικά το ξενοδοχείο επί 35 χρόνια. Τον οποίον επιχειρηματία εξανάγκασα σε αποχώρηση, αφού δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις του και μάλιστα ενώ, όπως φημολογείται, είχε εισπράξει κάποιες επιδοτήσεις, χωρίς να πληρώσει εργαζόμενους ή εμένα. Με συμφωνία μας τα κινητά πράγματα και ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου περιήλθαν σε μένα, πράγμα που άλλωστε και χωρίς συμφωνία μας θα συνέβαινε, αφού προβλέπεται ρητώς από τον νόμο για μισθωτές που οφείλουν μισθώματα (ενέχυρο επί των κινητών πραγμάτων).

2./ Το ξενοδοχείο ως κτίριο προσφερόταν για πώληση ή μίσθωση και πράγματι, είχαν παρουσιασθεί ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από την παράνομη κατάληψή του είχα έλθει μέσω συνεργαζόμενης ΜΚΟ σε συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την παραχώρηση του κτιρίου για στέγαση προσφύγων έναντι κάποιας αποζημίωσης!! Αυτή η φιλοξενία προσφύγων θα ήταν νόμιμη διαδικασία, εποπτευόμενη και ελεγχόμενη από τον ΟΗΕ και θα επέτρεπε και σε μένα να ζω αξιοπρεπώς και να πληρώνω και τους φόρους μου προς το Δημόσιο (ΕΝΦΙΑ ξενοδοχείου) που αυξήθηκαν αλματωδώς λόγω των μνημονιακών πολιτικών! Ελάχιστες μέρες πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΗΕ το κτίριο καταλήφθηκε στις 22 Απριλίου βιαίως και παρανόμως από αλληλέγγυους με τους πρόσφυγες για να χρησιμεύσει για την φιλοξενία τους. Η ίδια ακριβώς χρήση του ξενοδοχείου που θα γινόταν με εποπτεία του ΟΗΕ νομίμως, επιβλήθηκε βιαίως και … επαναστατικώ δικαίω, με διάφορα πολιτικά φληναφήματα. Η ανθρώπινη αντίδρασή μου στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μου οδήγησε σε ένα κανιβαλιστικό bullying εις βάρος μου δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού επιπλέον είμαι αριστερή και εξ αντικειμένου τάσσομαι υπέρ των καλύτερων κατά το δυνατόν λύσεων για τους πρόσφυγες.

3./ Αμέσως μετά την έναρξη της επιχείρησης κατάληψης και ενώ ήταν εν εξελίξει η επιχείρηση, γυρνούσα επί 12 ώρες από τον Άννα στον Καϊάφα για να υποβάλω έγκληση και να κινητοποιηθεί η Αστυνομία (που είχε ειδοποιηθεί άμεσα και από γείτονες), ενώ η παράνομη κατάληψη δεν είχε «σταθεροποιηθεί» ακόμη, συνεπώς η… νόμιμη ανακατάληψη θα ήταν σχετικά ευχερής. Τελικώς κατάλαβα ότι οι νόμιμες και αυτονόητες ενέργειες δεν είναι και τόσο αυτονόητες και ότι χρειάζεται (κακώς) κάποια πολιτική εντολή που δεν δίνεται. Όλα τα παραπάνω και η προσωπική μου ταλαιπωρία περιγράφονται σε εξώδικό μου που έχει μόλις επιδοθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε λοιπούς αρμόδιους.

Διαβάστε το εξώδικο εδώ : file:///C:/Users/user/Downloads/exodiko%20papachela.docx

4./ Προ ολίγων ημερών προστέθηκε και άλλο ένα παράδοξο στην σχετική αλυσίδα: Αίφνης εξαφανίσθηκαν από το προσκήνιο οι αλληλέγγυοι, οι Επιτροπές και διάφορες άλλες οργανώσεις που «έτρεχαν» την διαχείριση της παράνομης κατάληψης και στη θέση τους εμφανίσθηκε μια θηριώδης γερμανική ΜΚΟ (Medico International), η οποία απευθύνεται πλέον στο διεθνές κοινό, όπως αναφέρεται σε διαφήμισή της (ιδέτε λινκ στο τέλος). Ήδη μεταφράζεται στα γερμανικά επιστολή μου προς την ΜΚΟ με αυτονόητα ερωτήματα. Αφού εισαγωγικώς στην διαφήμισή της η εν λόγω ΜΚΟ με συκοφαντεί «For years it (εννοείται: το ξενοδοχείο) was closed because the owner could no longer pay out wages», ζητεί πλέον δωρεές έχοντας τιμολογήσει και τα δωμάτια για να δώσει μιαν ιδέα προφανώς σε τι ύψους δωρεές υπολογίζει. Η «διαφήμιση» του best hotel in Europe (του δικού μου, δηλαδή) δείχνει ότι η διαχείριση της κατάληψης και η συγκέντρωση δωρεών είναι ένα μεγάλο project της εν λόγω ΜΚΟ, η οποία, όπως πληροφορούμαι με περιήγηση στο διαδίκτυο, χτίζει στην Φραγκφούρτη κτίριο για την στέγαση των γραφείων της δαπάνης 14 εκ. ευρώ. Εκτός όμως από τα γραφεία της η εν λόγω ΜΚΟ, που πιθανότατα λαμβάνει και κονδύλια από δημόσιες (γερμανικές) πηγές για την δράση της, «χτίζει» και την φήμη της ζητώντας χρήματα για την υποστήριξη μια εξόφθαλμα παράνομης κατάστασης. Με την διεθνή οικονομική υποστήριξη δια των δωρεών, η δύσκολη εξ αρχής κατάσταση, γίνεται βεβαίως ακόμη δυσκολότερη, ενώ διαφαίνεται ήδη ο κίνδυνος ότι οι θεάρεστες και φιλεύσπλαχνες καταλήψεις θα επεκταθούν. Κάτι τέτοιο είναι πιθανότατα ευπρόσδεκτο από διαφορους κύκλους. Θα πέσουν οι τιμές, όταν θα έρθουν ν’αγοράσουν τα «γεράκια» είτε πλειοδοτώντας σε αναγκαστικούς πλειστηριασμούς είτε με … ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Ελπίζω τα παραπάνω να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. Ίσως έτσι να βοηθηθεί και η Πολιτεία που φαίνεται να νομίζει ότι επωφελείται πολιτικά από την τζάμπα (γι’αυτήν) δήθεν φιλανθρωπία. Μήπως η υπόθεση χρήζει βαθύτερης έρευνας; Σε κάθε περίπτωση είμαι στην διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Η επιστολή μου στην γερμανική ΜΚΟ MEDICO (με κοινοποίηση στον Πρέσβυ της ΟΔ Γερμανίας και τον γερμανό Συνήγορο του Πολίτη), που συγκεντρώνει δωρεές για την διατήρηση της κατάληψης του ξενοδοχείου μου και για την φιλοξενία των προσφύγων.

An: MEDICO INTERNATIONAL, Frankfurt, Bundesrepublik Deutschland

Zur Kenntnisnahme:

1./ Botschaft der Bundesrepublik Deutschland in Athen, Herrn Botschafter Dr. Peter Schoof

2./ Ombudsmann

Sehr geehrte Damen und Herren,

vor einigen Tagen bin ich im Internet auf eine Veröffentlichung von Ihnen sowie ein Video auf youtube gestoßen, wo das Hotelgebäude, dessen Eigentümerin ich bin, als THE BEST HOTEL IN EUROPE bezeichnet und zu Spenden für die Unterbringung und Versorgung von Flüchtlingen dort aufgerufen wird. Mir ist nicht bekannt, wie es zu der (illegalen) Bewirtschaftung des Gebäudes durch Sie, bzw. Ihre Partnerorganisationen, gekommen ist. Ich hoffe, dass Sie mich diesbezüglich informieren werden.

Schon in der Einleitung Ihres Berichts, der weithin im Internet kursiert, werde ich durch die Behauptung „For years it was closed because the owner could no longer pay out wages“ verleumdet. Ich als Eigentümerin des Hotelgebäudes bin jedoch, ebenso wie davor mein Vater und mein Großvater, keinem der ehemals im Hotel Beschäftigten Lohnzahlungen schuldig. Wir waren nämlich zu keinem Zeitpunkt mit der touristischen Nutzung und dem Betrieb des Hotels befasst. Die wenigen Angestellten unserer Firma, die das Hotelgebäude an den Betreiber verpachtete, wurden selbstverständlich von uns bezahlt. Seit der Errichtung des Hotelgebäudes 1974 bis zu seiner Räumung war das Hotel an die Firma einer Unternehmerfamilie verpachtet. Wenn nun unrechtmäßigerweise Lohnzahlungen an Beschäftigte ausstehen, so sind die Pächter und Betreiber diese schuldig und nicht ich als Eigentümerin des Hotelgebäudes.

Ich bin also über meine Firma alleinige Eigentümerin des traditionsreichen CITY PLAZA HOTELS im Zentrum von Athen, das seit seiner Erbauung im Jahre 1974 meiner Familie gehört hat. Ich selbst bin Schauspielerin gewesen, aber schon seit Längerem war meine einzige Einkommensquelle die Verpachtung des Hotelgebäudes. Mit dem Pachterlös konnte ich überdies die Abgaben an die Öffentliche Hand decken, die in den letzten Jahren infolge der Verpflichtungen Griechenlands seinen Gläubigern gegenüber in absurdem Maße gestiegen sind. Aufgrund von Differenzen mit dem Pächter des Hotels und insbesondere der Weigerung, seinen finanziellen Verpflichtungen mir gegenüber nachzukommen, war ich gezwungen, ihn zur Räumung des Hotels zu bewegen. Natürlich ist mir die bewegliche sowie die unbewegliche Ausstattung des Hotels als Sicherheit für entgangene Pachtzahlungen übereignet worden, wobei meinerseits auch ein Rechtsanspruch auf die beweglichen und unbeweglichen Vermögenswerte im Hotel bestand. Das Hotel, das sich innen wie außen in tadellosem Zustand befand, wurde von mir zum Verkauf angeboten, und ich stand mit verschiedenen Kaufinteressenten in Verhandlungen. Parallel dazu war ich mit dem UNHCR und einer Nichtregierungsorganisation nicht nur im Gespräch, sodern auch zu einer Vereinbarung bezüglich der Unterbringung von Flüchtlingen im Hotel gegen Zahlung einer Entschädigung gekommen. Dies hätte mir ermöglicht, meinen Lebensunterhalt angemessen zu bestreiten, sowie meinen finanziellen Verpflichtungen der Öffentlichen Hand gegenüber nachzukommen (Ich behalte mir vor, Einzelheiten zu dieser Vereinbarung zu gegebener Zeit öffentlich zu machen). Wie Ihnen bekannt sein wird, ist seit Januar 2016 in Griechenland die Anmietung von Hotels zur Unterbringung von Flüchtlingen durch das UNHCR in Zusammenarbeit mit seriösen Nichtregierungsorganisationen gängige Praxis. Dem geht eine strenge Evaluierung voraus und folgt eine ständige Überwachung, so dass für diese Menschen, die ihre Heimat verlassen mussten, um Krieg, Tod und Zerstörung zu entkommen, so menschenwürdige Lebensbedingungen wie möglich geschaffen werden können. Ich möchte an dieser Stelle anmerken, dass es mir im Falle einer solchen Unterbringung von Flüchtlingen nach gesetzmäßiger Anmietung des Hotels durch das UNHCR oder einen anderen Träger immer noch möglich wäre, das Hotel zu verkaufen und zu übereignen. Selbiges wird natürlich durch den aktuellen Status einer illegalen und unkontrollierten Besetzung des Hotels unmöglich, wobei einige der führenden Köpfe der Besetzung meinen, Revolution zu machen, indem sie das Recht auf Privateigentum speziell in meinem Hotel aufheben!

Mein Hotelgebäude wurde am 22.04.2016 überraschend von mit den Flüchtlingen solidarischen Aktivisten besetzt. Offenbar war die Aktion von langer Hand geplant gewesen, da zwei Monate zuvor Unbekannte das Schloss am Haupteingang gegen ein besseres und teureres ausgetauscht hatten, wie eine Immobilienmaklerin, die einem Kaufinteressenten das Hotel zeigen wollte, feststellen musste. Mein Hotel ist fälchlicherweise als „verlassen“ bezeichnet worden, wobei dies in keiner Hinsicht der Fall ist. Es ist sicher, wenn auch schwer nachzuweisen, dass hier Spielchen getrieben werden, deren Zweck es ist, nach dem Auszug der Flüchtlinge zu meinen Lasten Profit aus der Nutzung des Hotels zu schlagen. Ich möchte mich hier nicht in weiteren Einzelheiten ergehen, meine Absicht ist lediglich, Ihnen verständlich zu machen, vor welchem Hintergrund es zu der Besetzung meines Hotelgebäudes gekommen ist. Ich hoffe, Sie verstehen auch, dass eine Nutzung des Hotels zur Unterbringung von Flüchtlingen in Absprache mit mir sich in einem moralisch und juristisch einwandfreien Rahmen bewegt hätte. Die gewaltsame und illegale Besetzung des Hotels ist jedoch moralisch wie juristisch inakzeptabel. Meine selbstverständliche und menschliche Reaktion auf die gewaltsame Verletzung meiner Rechte hat zu unglaublichen politischen und moralischen Angriffen auf mich geführt, bis hin zu Morddrohungen. Und um die moralische Vernichtung meiner Person noch wirksamer zu gestalten, ist ad nauseam meine politische Einbindung in die Linke sowie mein Eintreten für eine menschenwürdige Behandlung von Flüchtlingen und Migranten verhöhnt worden.

Auf der Internetseite Ihrer Organisation wenden Sie sich an ein internationales Publikum und rufen zu Spenden für die Unterbringung von Flüchtlingen in meinem Hotel auf, die offenbar auf Ihre Bankkonten eingezahlt/überwiesen werden. Auf diese Weise tragen Sie nicht nur selbst zur Erhaltung des entstandenen Unrechtsstatus bei, sondern fordern auch Dritte dazu auf, Sie dabei zu unterstützen. Dies ist, besonders angesichts der Tatsache, dass Sie in Deutschland staatliche Fördermittel erhalten, zumindest bedenklich.

Der rechtswidrige Zustand einer anhaltenden Besetzung trägt in diesem Fall, bedingt durch das drängende Flüchtlingsproblem, sicherlich besondere Züge, meines Erachtens allerdings nicht in dem Maße, dass der Unrechtscharakter dadurch aufgehoben würde.

Natürlich ist die Rechtssache der rechtswidrigen Besetzung meines Hotelgebäudes und der Aufrechterhaltung der Rechtswidrigkeit bei den griechischen Gerichten, aber auch der Polizei anhängig. Der rechtswidrige Zustand hätte unmittelbar nach seinem Entstehen schnell beendet werden können, wenn die griechische Regierung den entsprechenden politischen Willen gehabt hätte. Aber offensichtlich haben Staatsanwaltschaft und insbesondere Polizei in einem so heiklen Fall nicht den Handlungsspielraum, den gesetzlichen Vorschriften entsprechend zu agieren. Einem Fall, der mit wirksamer Propaganda einem mitfühlenden, gastfreundlichen aber auch gebeutelten Volk wie dem griechischen dargestellt wurde als humanitäre Besetzung eines verlassenen Hotels, dessen Eigentümerin den Beschäftigten Arbeitslöhne schuldig ist und in dem Flüchtlinge menschenwürdig untergebracht und von Philanthropen, die ihre Dienste freiwillig zur Verfügung stellen, versorgt werden sollen. Genau genommen hätte dieser rechtswidrige Zustand gar nicht erst zu entstehen brauchen, wenn sich die Aktivisten mit mir in Verbindung gesetzt hätten und wir die Sache besprochen hätten. Eine solche Auseinandersetzung mit mir hätte jedoch für sie vermutlich nicht den nötigen revolutionären Gehalt gehabt.

Ich gehe davon aus, dass für die Flüchtlinge in meinem Hotel eine angemessene und menschenwürdige Unterbringung sichergestellt ist; es scheint ja auch nicht an Mitteln für eine solche zu fehlen. Jeglicher gute Glauben Ihrerseits bezüglich der Rechtmäßigkeit des Unterfangens scheint mir nach den vorangegangenen Ausführungen aber ungerechtfertigt.

Ich behalte mir ausdrücklich vor, meine rechtmäßigen Ansprüche zu wahren und hierzu die notwendigen rechtlichen Schritte zu unternehmen.

In Erwartung Ihrer Antwort und in der Hoffnung auf eine einvernehmliche Lösung verbleibe ich

mit freundlichem Gruß

Η επιστολή μου προς την Γερμανική ΜΚΟ Medico και στα ελληνικά:

Προς: ΜΚΟ MEDICO INTERNATIONAL, Φραγκφούρτη OΔ Γερμανίας

Κοινοποίηση:

1./ Πρεσβεία στην Αθήνα της ΟΔ Γερμανίας, υπόψιν Πρέσβυ κ. Δρ. Peter Scoof

2./ Ombudsman (D)

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2016

Κυρίες και Κύριοι,

Υπέπεσε πριν λίγες μέρες στην αντίληψή μου δημοσίευσή σας στο διαδίκτυο και βίντεο στο youtube, όπου χαρακτηρίζεται το CITY PLAZA HOTEL ως ΤΗΕ ΒEST HOTEL IN EUROPE και ζητάτε εκεί να προσφερθούν δωρεές για την φιλοξενία προσφύγων στο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή σε μένα. Δεν γνωρίζω πώς περιήλθε η (παράνομη) διαχείριση του ξενοδοχείο μου σε σας και πιθανώς σε συνεργαζόμενες με σας οργανώσεις. Ελπίζω να με ενημερώσετε σχετικώς.

Στο σχετικό λινκ σας που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, ήδη εισαγωγικά με συκοφαντείτε αδίκως και ψευδώς, αναφέροντας «For years it was closed because the owner could no longer pay out wages». Αλλά εγώ ως ιδιοκτήτρια του ξενοδοχειακού κτιρίου, όπως προηγουμένως ο πατέρας και ο παππούς μου δεν χρωστούσαμε κανέναν μισθό σε κανέναν εργαζόμενο του ξενοδοχείου, αφού ουδέποτε ασχοληθήκαμε οι ίδιοι επιχειρηματικά με την τουριστική εκμετάλλευση του ξενοδοχείου. Τους ελάχιστους υπαλλήλους της εταιρείας υπό την οποίαν εκμισθώνουμε το ξενοδοχείο, ασφαλώς τους πληρώνουμε. Από την οικοδόμηση του ξενοδοχείου το 1974 και μέχρι την αναγκαστική αποχώρησή της το ξενοδοχείο εκμισθώνεται σε εταιρεία της ίδιας οικογένειας επιχειρηματιών. Αν λοιπόν, κακώς, οφείλονται μισθοί σε εργαζόμενους, τότε οφείλονται από αυτούς που μίσθωναν το ξενοδοχείο και το εκμεταλλεύονταν επιχειρηματικά-τουριστικά και όχι βεβαίως από εμένα, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχειακού κτιρίου.

Είμαι λοιπόν δια της εταιρείας μου η μοναδική ιδιοκτήτρια του ιστορικού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας CITY PLAZA HOTEL που ανήκε από την δημιουργία του κατά το έτος 1974 στην οικογένειά μου. Ήμουν ηθοποιός, αλλά πλέον η μοναδική πηγή εισοδημάτων μου προερχόταν από τη εκμίσθωση του ξενοδοχείου μου. Επίσης από το μίσθωμα του ξενοδοχείου μπορούσα να αποπληρώνω υποχρεώσεις μου προς το Δημόσιο, που αυξήθηκαν αλματωδώς και παράλογα τα τελευταία έτη ως αποτέλεσμα των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τους δανειστές της. Λόγω διαφορών με τον μισθωτή του ξενοδοχείου και αρνήσεώς του να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, τον είχα εξαναγκάσει σε αποχώρηση. Τα κινητά πράγματα και ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου μεταβιβάσθηκαν σε μένα έναντι των οφειλών του, ενώ είχα και εκ του νόμου ενέχυρο επ’αυτών. Το ξενοδοχείο, που βρισκόταν σε άριστη κατάσταση, εσωτερικά και εξωτερικά, προσφερόταν προς πώληση και μάλιστα βρισκόμουν σε διαπραγματεύσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης και μεταβίβασης του ξενοδοχείου βρισκόμουν όχι απλώς σε συνεννόηση, αλλά είχα έρθει σε συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσω κάποιας ΜΚΟ για την στέγαση προσφύγων στο ξενοδοχείο έναντι αποζημίωσής μου, που θα μου επέτρεπε να διαβιώνω με αξιοπρέπεια και να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου προς το Δημόσιο. (Λεπτομέρειες ως προς την συμφωνία αυτή επιφυλάσσομαι να ανακοινώσω αργότερα). Υποθέτω ότι γνωρίζετε ότι είναι τρέχουσα πρακτική στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο 2016 η εκμίσθωση ξενοδοχείων από τον ΟΗΕ σε συνεργασία με σοβαρές ΜΚΟ για την στέγαση προσφύγων. Αυτό γίνεται μετά από αυστηρή αξιολόγηση και με συνεχή παρακολούθηση, ώστε να επιτυγχάνονται υψηλά επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ανθρώπους που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τον θάνατο και την καταστροφή. Σημειώνω εδώ, αν και ίσως είναι αυτονόητο, ότι ακόμη και με πρόσφυγες να παραμένουν στο ξενοδοχείο μου υπό καθεστώς ΝΟΜΙΜΗΣ μίσθωσης του ξενοδοχείου μου θα ήταν ακόμη δυνατή η πώληση και μεταβίβαση του ξενοδοχείου. Πράγμα που είναι φυσικά αδύνατον να γίνει υπό καθεστώς παράνομης και ανεξέλεγκτης κατάληψης του ξενοδοχείου, όπου κάποιοι εκ των κεφαλών της κατάληψης, νομίζουν ότι κάνουν παράλληλα και επανάσταση, καταργώντας την ατομική ιδιοκτησία ειδικώς στο ξενοδοχείο μου!

Το ξενοδοχείο μου στις 22/4/2016 καταλήφθηκε αιφνιδιαστικά από αλληλέγγυους με τους πρόσφυγες. Προφανέστατα ήταν καλά προετοιμασμένη ενέργεια αφού δύο μήνες πιο πριν, είχε αλλάξει η κλειδαριά της κεντρικής θύρας από κάποιον άγνωστο με καλύτερη και ακριβώτερη, όπως διαπίστωσε μεσίτρια που το επισκέφθηκε με ενδιαφερόμενο αγοραστή. Το ξενοδοχείο μου χαρακτηρίσθηκε ψευδώς «εγκαταλελειμμένο», ενώ καθόλου δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι εξακριβωμένο, αν και δύσκολο να αποδειχθεί πλήρως, ότι παίζονται διάφορα «παιχνίδια» που αφορούν στην εκμετάλλευση του ξενοδοχείου μου με τους καλύτερους για τους εκμεταλλευτές όρους εις βάρος μου μετά την λήξη της εγκατάστασης των προσφύγων. Δεν επιθυμώ εδώ να υπεισέλθω σε άλλες λεπτομέρειες, απλώς επιθυμώ να καταλάβετε το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε η κατάληψη του ξενοδοχείου μου. Ελπίζω επίσης να καταλαβαίνετε ότι η εκμετάλλευση του ξενοδοχείου από τον ΟΗΕ για την στέγαση προσφύγων σε συνεννόηση με μένα κινείται σε απολύτως αποδεκτά ηθικά και νομικά πλαίσια. Η βίαιη και παράνομη όμως κατάληψη του ξενοδοχείου μου για τον ίδιο σκοπό, χωρίς καμμιά απολύτως συνεννόηση με μένα, είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτη. Η αυτονόητη και ανθρώπινη αντίδρασή μου στην βίαιη καταπάτηση των δικαιωμάτων μου οδήγησε σε απίστευτες πολιτικές και ηθικές επιθέσεις σε βάρος μου, που έφθασαν ακόμη και σε απειλές κατά της ζωής μου. Και μάλιστα για να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική η ηθική μου εξόντωση, χρησιμοποιήθηκε ad nauseam η πολιτική μου ένταξη στην Αριστερά και η θέση μου υπέρ της καλύτερης δυνατής συμπεριφοράς στους πρόσφυγες και μετανάστες και χλευάστηκα γι’αυτά!

Με την διαφήμισή σας σε σχέση με την εγκατάσταση προσφύγων στο ξενοδοχείο μου απευθύνεσθε στο διεθνές κοινό και ζητάτε δωρεές που κατατίθενται, όπως φαίνεται, σε δικούς σας τραπεζικούς λογαριασμούς, για την διατήρηση της παράνομης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Με με την εν γένει συμπεριφορά σας όχι μόνο συμβάλετε, αλλά εμψυχώνετε και τρίτους να σας βοηθήσουν για την διατήρηση μιας παράνομης κατάστασης. Αυτό είναι ιδιαιτέρως προβληματικό, αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος ότι πιθανότατα λαμβάνετε και κρατικές/δημόσιες επιχορηγήσεις για τις δράσεις σας.

Φυσικά η υπόθεση της παράνομης κατάληψης του ξενοδοχείου μου και η διατήρηση της παρανομίας είναι εκκρεμείς ενώπιον των ελληνικών (μέχρι στιγμής) Δικαστηρίων, αλλά και της Αστυνομίας. Η παράνομη κατάσταση θα είχε λήξει αμέσως μετά την δημιουργία της και πολύ σύντομα, αν η Κυβέρνηση είχε την σχετική πολιτική βούληση. Και τούτο διότι Εισαγγελείς και ειδικώς Αστυνομία φαίνεται ότι δεν μπορούν να ενεργήσουν όπως επιτάσσει ο νόμος σε μια τόσο «καυτή» υπόθεση, που με την κατάλληλη προπαγάνδα σε έναν ευαίσθητο, ταλαιπωρημένο και φιλόξενο λαό, όπως είναι ο ελληνικός, παρουσιάσθηκε σαν ανθρωπιστική κατάληψη σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο που η ιδιοκτήτρια της χρωστάει σε εργαζόμενους για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες με αξιοπρέπεια από φιλάνθρωπους που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Για την ακρίβεια η παράνομη κατάσταση πιθανότατα δεν θα είχε δημιουργηθεί εξαρχής, αν οι αλληλέγγυοι είχαν φροντίσει να με αναζητήσουν και να συζητήσουν μαζί μου. Αλλά προφανώς μερικοί από τους επικεφαλής της κατάληψης δεν έβρισκαν αρκετά επαναστατική ιδέα την συζήτηση μαζί μου.

Υποθέτω ότι προσφέρετε καλό επίπεδο φιλοξενίας στους πρόσφυγες, άλλωστε φαίνεται ότι δεν λείπουν τα υλικά μέσα γι’ αυτόν τον σκοπό. Δεν δικαιολογείται όμως καμμιά πεποίθηση ως προς την νομιμότητα των ενεργειών σας μετά την ανάγνωση αυτής της επιστολής μου.

Με την ρητή επιφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου και του δικαιώματός μου να στραφώ εναντίον οποιουδήποτε και σε οποιδήποτε αρμόδιο Δικαστήριο για να αποζημιωθώ για οποιαδήποτε ζημιά, θετική ή αποθετική, υλική η ηθική υφίσταμαι ήδη και θα υποστώ στο μέλλον.

Αναμένοντας την απάντησή Σας και με την ελπίδα μιας κοινά αποδεκτής λύσης,

Με φιλικούς χαιρετισμούς

………………………………………

ΑΛΙΚΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ

(H αρχική φωτογραφία του ξενοδοχείου City Plaza είναι από το vres.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s